Bumerang - Yazarkafe

28 Ocak 2015 Çarşamba

Döngü

Ne verdiyse o yönde bir şeyler alması tesadüf değildir insanın.


 Toprağa tohum eker; bitkiler, meyveler, gölgesinde nice anılar paylaşılan kocaman bir çınar oluverir.Ne kadar su verildiyse o denli hızlı büyür. İhmal edilirse bir toprak, kahrından ağlamaya başlar. En sonunda kuruyan göz yaşları kendini ve üzerinde ne varsa yok eder. Suya, ilgiye aç; kırılgan bir topraktır geriye kalan.




  Ya da bir bebek. Annesi her şeyini ona feda edecek kadar seviyordur çoğu zaman. Çünkü annelik duygusu bunu gerektirir. Ona verdiği süt, sıcaklığı, kokusu yeterlidir bebeğin güvende hissetmesi için. Anne kendinden olan bir parçayı yine kendinden vermeye devam ederek büyütür. Bir bebeğin büyümesi, sonra kendi bebeğini büyüterek her geçen gün yaşlanması da insanın toprak olma döngüsünün parçasıdır.

 Aynı şey vücut için de geçerlidir. Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar, yeterli ve düzenli olmayan bir beslenme, ruh hali de döngünün acı gerçeklerini su üstüne çıkarır.

Yıllarca bütün ihanetimizi sindirmeye çalışmış olan vücut ya da doğa gün gelir omuzlarındaki yükü taşıyamaz hale gelir. Zaten çoğu zaman dışı pürüzsüz görünse de asıl sorun içindedir. İçi içine sığmamaya başladığında her şey yolundaymış gibi yapma oyunu son bulur. Arda kalan şey hasta, yaşlı, nefes almakta dahi zorlanan bir vücut ya da kendine bile faydası olmayan kurak bir topraktır.

İşte doğanın ya da bir insanın sorunlarının ortaya çıkışı böyledir; ve insanoğlu bu denli nankör oldukça böyle devam edecektir...




6 yorum:

  1. Yazının akıcılığı çok hoşuma gitti, başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazi olmus. Hayat iste bu kadar basit aslinda.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.
    Ne verirsek onu alacağımızı bile bile nankörlüğümüzün devam edişi de çok acı. En azından doğanın ihanetimizi daha uzun süre sindirebilmesini umuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Herşey aslına döner evrende, nankör insandan başka.
    Rabbinin vahyini alınca yalnız sen yan çiziyorsun insan, fakat yeryüzü yan çizmeyecek.
    Güzel tespit.

    YanıtlaSil
  6. Canlılar arasında en bilinçli olanlar bizken bunları yapmamız ironik.
    Doğayı keyfimiz, yüksek binalarımız, avmlerimiz uğruna yok ediyoruz. Elbette karşılığını verecektir doğa.

    YanıtlaSil

Ben buradayım sevgili okur, peki sen neredesin?