Bumerang - Yazarkafe

21 Nisan 2015 Salı

Teyze Yeğen Etkinlik Yaptık

Ela henüz iki yaşında, kıvırcık saçlı (teyzesine çekmiş), tatlı mı tatlı bir şey :).
Tüm günü birlikte geçirecek olunca yaş grubuna uygun birkaç etkinlik bulayım hem onun hem de benim vaktimiz güzel geçsin dedim. Okul öncesi öğretmenliği okuduğum halde yeğenime bir faydam olmayacaksa yazık bana değil mi :).
  Yaşına uygun olmayabileceğini düşünsem de Ela'nın dikkatli bir çocuk olduğunu düşünerek sulu boya, ip baskısı ve patates baskısı etkinlikleri yaptırmaya karar verdim.
  Öncelikle boyayı tanıdık, nasıl boyayacağını öğrendik. Elimizdeki fırçalarla rastgele çizgiler çizdik. Renkleri seçerken isimlerini de söyleyerek daha iyi öğrenmesini sağlamaya çalıştım. Daha sonra ip ve patates baskılarını nasıl yapacağını gösterdim. İp baskısı oldukça dikkatini çekti, patatesle pek ilgilenmedi. İp baskısı ve boyama çalışmalarına bir saatten fazla devam ettik sanırım, buradan Ela'nın güzel vakit geçirdiğini çıkarabilirim. Etkinlik bitimine doğru patatesi  yiyeceği, suyu da içmeye kalktığı sırrı aramızda kalsın :).

 Öğle uykusundan sonra çatal, kaşık ve çay kaşıklarını yere döküp, karıştırarak yeniden yerlerine yerleştirmesini istedim. Böylelikle eşleştirme, ayırt etme becerileri gelişmiş oldu. 
  Bir ara da yere minder, yastık gibi çeşitli engeller koyarak onların üzerinde zıplayarak ilerleme oyunu oynadık.
İkimiz için de eğlenceli, Ela için öğretici bir gün oldu.


  Bu arada onun öğle uykusuna yattığı arada Dexter'in sezon finalini izledim. Sezonu ve sezon finalini genel itibariyle hayal kırıklığı olarak nitelendirebilirim. Sonu böyle olmamalıydı. Nasıl olurdu bilmiyorum ama olaylar Dexter' ın ruhuna, o eski sezonlarındaki mantığa hiç uymuyordu. Son bölümde ağladığını söyleyen arkadaşlarım olmuştu. Beni o denli etkilemedi. Dediğim gibi daha çok hayal kırıklığı ve biten her dizi/filmde olan boşluk hissi oldu. Acilen yatmadan önce izleyeceğim yeni bir dizi bulmalıyım kendime.
Fotoğraflar da yaptığımız etkinliklerden;







4 yorum:

  1. Bitti mi yani dedim inanamadım son beş dakikayı tekrar izledim :D

    YanıtlaSil
  2. İp baskısını da patates baskısını da hayatım boyunca becerememişimdir:) Çok güzel olmuş baskınız valla, teyze yeğen elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Patatese şekil vermeyi beceremiyorum ben de :D Aslında ip çok kolayy :)
    Teşekkür ederiz Ela da çok eğlendi ablası :)

    YanıtlaSil

Ben buradayım sevgili okur, peki sen neredesin?