Bumerang - Yazarkafe

14 Temmuz 2015 Salı

Bir Veda

görsel alıntıdır
Gecenin bilmem kaçında yürüdüğü dar, arnavut kaldırımlı sokakta ondan başka kimse yoktu. Şu sıralar sık sık gece yürüyüşüne çıkmaya başlamıştı. Üstüne üstüne gelen duvarlar bahaneydi aslında, kaldıramadığı hayatın ta kendisiydi.
Akciğerlerinde dolup taşan dumanlar kalbini de kirletmiş olmalıydı bir şekilde. Sevdiklerini artık orada bulamayışının başka bir sebebi olamazdı. 

Şu sigarayı artık bırakmalısın diyen doktor haklıydı belki de.
Hah, işte geldik!
Tam burada, şu bankın yanında veda etmişti ona eflatun kadın. Güneşin tepede yakıp kavurduğu lanet olası bir öğle saatiydi işte. Papatyalar... Evet papatyalar da vardı elinde. En sevdiği çiçeği aldığı gün terk edilmişti adam. Ben, demişti. Artık seni....
Devamı bulanıktı. Elinden düşen papatyalar vardı, şurada olmalıydı şimdi. Tam durağın arkasındaki iki yüz yirmi beşinci taşın üstünde. Sayarak ilerliyordu buraya her gelişinde. Olur ya, durağı biraz daha kenara taşıyabilirlerdi. Sarısı solmuş, eski bir taksi geçiyordu o sırada yoldan. Birkaç çocuk vardı öğle arasında evine gelen. Mutlulardı, birbirlerini kovalıyorlardı. Hemen yanlarında gerçekleşen cinayetten haberleri bile yoktu. Tek bir görgü tanığı vardı. O da uğursuz dedikleri siyah kedi. Aslında onun da suçu yoktu. İnsanlar yaşadıkları şeylere kulp uydurmak için uğursuz demişlerdi. Eflatun kadınla birlikte kedi de gitmişti. Kedi ağlamıştı kadın giderken, kedi özlemişti en çok kadını. O yüzdendi bir daha bu durağa hiç uğramayışı... 
Her ayrıntı önemliydi.  Hiçbirini atlamadan geleceği kusursuz bir plan yapmıştı yine.Ancak, ne kadar çabalarsa çabalasın eflatun kadının son sözlerini hatırlamıyordu.Bir de öğle saatinde kalabalıklar içinde veda etmeye dayanamadığı için geceleri gelir olmuştu buraya.Belki de böylesi daha iyiydi. Daha az acıyordu içi veda ederken.

Bu gece bir veda daha gerçekleşecekti. Kırk kere söylersen olur derler hani, kırk kere yaşayınca da inanılır mıydı?


8 yorum:

  1. http://gonulsokak.blogspot.com.tr/2015/04/icine-anlam-kattgmz-anlamszlklarmz.html
    aynı papatyadan mı bahsettik acaba..
    ve yine mi vedalar..

    YanıtlaSil
  2. Vedalar hep var; kimi içimizden, kimi hayatımızdan gidenler. Uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel yazmışsın valla gizemli biraz.

    YanıtlaSil
  4. Adamın yaşadığı çizgi çok farklı değil mi?
    Teşekkür ederim deeptone beğenmene sevindim :).

    YanıtlaSil
  5. İnsan bazen kendini inkar eder. Zihin, acı veren her şeyden kaçar.

    YanıtlaSil
  6. Belki bir gün o adam da kabullenir ne dersin?

    YanıtlaSil
  7. Bence biraz daha uzun olmalıydı. Yine de anlatım güzeldi...

    YanıtlaSil
  8. Bazı duyguları anlatmanın tarifi yoktur. Bazı hikayelerin aslını da acısını da kahramanları yaşar. Teşekkür ederim hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil

Ben buradayım sevgili okur, peki sen neredesin?