Bumerang - Yazarkafe

14 Ağustos 2015 Cuma

Sonuca Odaklı Yaşam

görsel alıntıdır
Hızlı tanışmayı, hızlı konuşmayı, hızlı tartışmayı ne çok sever olduk. En kötüsü de her şeyi hızlı şekilde tükettik. Elimizde bir şey kalmayınca aynı şekilde başka bir şeyi tüketmeye koyulduk. Adeta tüketmek ve eskitmek için and içtik.
Her şeyi en az on kat daha hızlı yaşadık.


 İnsanlar arasındaki tanışmanın bir esprisi kalmadı artık. Bir ortamda görüyorsun, hoop ekleyiveriyorsun sosyal medyana. Heh. Artık arkadaş oldunuz. Hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ama instagrama attığı fotoğraftan, giydiği kıyafetlerden, yazdığı şeylerden anlıyorsun nasıl biri. Belki merhaba bile demiyorsun ama sana o kişiyi sorsalar onlarca dedikodu çıkarırsın hakkında. Çünkü biz böyleyiz, boş lafın anasını ağlatmayı severiz.

 Gelelim ilişkilere. Yüzüne karşı söylemeyi başaramadığımız onca sözü bir çöpün kenarına bırakıp, gözlerinin içine bakamadığımız için ekliyoruz yine sosyal medyamıza. Bir iki nağberr? diyoruz. Sonra üç beş fotoğraf beğeniyoruz. O da bizimkini beğeniyor tabi. Sonra bir bakıyoruz yazmış. '' AY İNANNMOOYROOM YAZMIŞŞ'' diyoruz. Sanal ilişkinin stardını veriyor, ordan seviyor, gözlerinin ta içine ordan bakıyoruz. Çok seviyoruz be sayın okuyucu, çoook seviyoruz.
Sanaldan farkı olmayan ilişki başlangıçlarımızla yine sanaldan bitişlere şahit oluyoruz.
Tepkimizi de, sevgimizi de sosyal medyada -insanların önünde- yaşamayı ne çok seviyoruz.
Her geçen gün eskiyor, eskitiyoruz..

İşlerimizde de aynı tüketim çılgınlığı devam ediyor.Anlamıyoruz sayın okucu, birçok şeyi anlayamıyoruz. Olayların sebeplerini, oluşum aşamasını hiç umursamıyoruz. Güzel işler çıkıyor ortaya. Sadece elde edilen somut veri ya da nesnelere bakıyoruz. Örneğin o nesneyi ya da veriyi oluşturan kişinin emeğini hiç düşünmüyoruz. Perdenin arkasındaki şeyler umrumuzda bile olmuyor.
 Bir an önce sonuca ulaşmak istiyoruz. Bir deliye bakıyoruz, deli diyip geçiyoruz. Korkuyoruz da. Bu insan ne yaşamış da bu hale gelmiş, acaba nasıl bu kadar kötü olmuş demiyoruz.
Seviyoruz sevgili okuyucu; sevmeyi de, hızlı tüketmeyi de, eskitmeyi de...

6 yorum:

  1. Ne kadar haklısın onu hiç tanımıyorsun; ama yazdığı bir iki cümleden tonlarca dedikodu çıkarabiliyorsun derken...

    YanıtlaSil
  2. Faydalı amaçlar için kullanmak lazım bu sosyal medyayı...

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle. Her şeyin fazlası zarar

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blogunuzu yeni kesfettim ve takibe aldim bende beklerim sevgiler 😊

    http://www.maviyazar.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sayın okuyucu :).
      Elbette, uğrarım.

      Sil

Ben buradayım sevgili okur, peki sen neredesin?