Bumerang - Yazarkafe

20 Eylül 2015 Pazar

Kapılar

görsel alıntıdır
                                                                                                                                                                            Hiçbir hayat yoktur ki zamanın tozlu elleri elinden tutup bir yerlere sürüklemesin. Hiçbir hayat
yoktur ki Sezen Aksu dinlemiş biri kadar tam olsun.
Nelerin geleceği, neleri getireceği; bizden neler götüreceğini bilmediğimiz binlerce şeyle karşılaşır tenimiz. Tedirginliğimiz tecrübelerimiz kadar büyük, adımlarımız da bir o kadar yavaştır.


Bir gece yarısı sokakta, takside, yolda, okulda, şirkette; bir gün bir yerde mutlaka kararlar ve etkileri vardır bizi bekleyen.
Gelenin şaşası ne kadar çoksa, o kadar açıktır kapılarımız. Bazen kapıyı ardına kadar öyle açmış oluruz ki o ayrılık günü geldiğinde hep bekleriz. Saati, günü fark etmez. Tanıdık bir ses, bir bakış için çırpınır dururuz.
Çayı sıcak içmeli, rakıyı sek. Otobüs gelmeden durakta olmalı. Kaybetmeden sarılmalı sevdiklerine. Özür dilemeyi, seviyorum demeyi, söz vermeyi laçkalaştırmamalı. Ve beklenen...
Ardına kadar açılmış kapıya kilit vurulmadan gelmeli.
Giden parçalar kadar çoğalmalı insan.
Acılar azizim, bölünerek azalmalı...


11 yorum:

  1. Tünaydın.İlk yorum yapma şansını yakalamayı ,herkesin tatil yapmak için bu günleri değerlendiklerine bağlıyorum.Ama beyin tatil yapmaz diyerek bir iki cümle bırakmak isterim.Hayata temkinli yaklaşmak gereklidir tabii ki de.Bazı zaaflarımızın kurbanı olup,tam tanımadan yaşananlar,her iki tarafa da aynı mutluluğu getirmez.Hüsrana uğrayınca da tecrübelenmekten başka bir yararları olmaz yaşananların.Keşke aşkların içi boş vaatleri,aldatmaları ve aldanmaları olmasa.Aslında insan ilişkilerinde de paylaşmak her konuda ve alanda olsa..Ama yazılacak en güzel konular aşk acıları,hayal kırıklıkları ve ayrılıklar olur genelde.Yazmaya devam kardeşim.Ece ablanız.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim her zaman yorumunuzu görmek mutlu ediyor beni, takipçi olayı tabi ki önemli. Ama sizin gibi bir sonraki yazıyı merakla bekleyen samimi yorumlar yapan kişi sayısı çok az ne yazık ki :).
      Tecrübeden başka bir şeye yaramıyor demişsiniz, aslında tecrübe bir yaşantıda kazanılabilecek en güzel şeydir Ece hanım. Acı ya da tatlı. Sonraki adımlarımızı daha sağlam atabilmek için tecrübe şart.
      Ve aşk..
      Aşkın doğası bu. O kapıdan içeri gireceksek olabilecek her şeyi kabullenerek girmemiz gerekiyor. Tecrübelerin korkaklığı ve umudun hızıyla...

      Sil
    2. Tecrübelerin korkaklığı ve umudun hızıyla.Nefis bir cümle.Cevap için teşekkürler.Paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.İyi akşamlar.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim, yeni yazılarda görüşmek üzere :)

      Sil
  3. Acılar bölünerek azalmalı, ne güzel dedin. Ama niyeyse hep tam tersi oluyor gibi geliyor bana. Acılar bölünerek çoğalıyor. Üreme tarzı buymuşçasına. Kalemine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Temenni cümlesi olarak kaldı işte. Benim gizli özne olmaktan öteye gidemediğim gibi... :)
    Acılar hiçbir zaman hafiflemiyor, azalmıyor. Yalnızca vücut savunmanın etkisiyle daha dayanıklı hale geliyor o kadar.

    YanıtlaSil
  5. Merhabaa blog keşif etkinliğinden geliyorumm, takibimdesiniz bana da beklerimm :) http://filmsenaryom.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniiiz :). Uğrayacağım mutlaka göz atmak için

    YanıtlaSil
  7. Her şeyin bir yeri ve zamanı var aslında. Farkında değil birçoğumuz ve yazık ki gereklilik kipinden öteye gidemiyor çoğu şey. Olmalı, ama olmuyor.

    YanıtlaSil
  8. Bazı şeyleri eski değerini yitirmeden kurtarmalı. Dediğin gibi bu da bir gereklilik. Ve yalnızca kip olarak kaldı.

    YanıtlaSil

Ben buradayım sevgili okur, peki sen neredesin?